top of page
Sök
Karin Thelin

9. Myofascial release - myo....vad?


Myofascial release är myo (muskler) fascia (bindväv) djupavslappning. Helt enkelt! Med ett lätt tryck, mot eller med en tennisboll, får du en kontrollerad massage av muskler och bindväv du annars kanske inte så lätt kommer åt.


På bilderna ovan ser ni myofascial release för stress och huvudvärk. Genom att massera runt i en cirkel eller föra bollen längs med käklinjen, släpper massor av spänningar som du kanske inte ens visste finns här. Kanske är du som jag en tandgnisslare - en perfekt övning för en spänd käke!


Du kan även lägga bollen på golvet och låta huvudet styra. Se till att inte pressa ner utan ett lätt tryck. Övningen görs under ett par minuter på varje sida eller så länge det känns skönt. Hitta de där punkterna som är lite extra ömma, stanna upp och andas under trycket. Avsluta sen övningen med att dra med din handflata över områdena du har arbetat med.


Punkter och områden, liksom akupunktur och zonterapi, påverkar förutom stress och värk i axlar, spänt bäcken även olika organ som tex njurarna och chi (flödet genom kroppen) enligt traditionell kinesisk medicin (TKM).


Sensommar Yogaboost  kommer vi att kicka igång hösten med många övningar, även för nacken, ryggen och rumpan! Även min nya kurs med lansering i höst Desk Detox - yoga för kontorsvärk  kommer att ha inslag av detta. Vill du ha regelbundna övningar så gör vi även det i torsdagsyogans pass Global Yoga meets Hormone Yin


Prova! Hör av dig vid frågor men även ge mig input vad du tycker!

Karin

37 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page